Ga naar hoofdinhoud

Dakconstructie van cortenstaal

Het archeologisch depot van de provincie Noord-Holland is grotendeels ondergronds, maar voor de verschillende publieksruimtes zoals entree, auditorium en restaurant, maar ook voor de kantoorvertrekken, is een bovengronds, twee verdiepingen hoog paviljoen ontworpen

Het paviljoen wordt met een langgerekte en lichtgebogen kap afgeschermd tegen weer en wind en tegen de zon. De kap is voorzien van een bekleding van 2,40 meter brede cortenstaalplaten die in halfsteensverband zijn gelegd. Onder de open stootvoegen zijn op de onderliggende kokerprofielen gootjes aangebracht, die het regenwater naar de goot afvoeren.

Bekijk hier het hele project

Archeologiecentrum gaat onder de grond
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.