Ga naar hoofdinhoud

Demontabele gevel bekleed met oude luchtkanalen

gevel

Het nieuwe Upcycle Centrum Almere is volledig ingericht op het hergebruik van materialen. Zelf is het al voor een groot deel gebouwd met hergebruikte materialen van gesloopte gebouwen in de omgeving. De gevel is demontabel gemonteerd. De stalen draagstructuur van het beheerdersgebouw draagt kanaalplaatvloeren, de wanden zijn houtskeletbouwelementen. De buitenzijde daarvan is deels afgewerkt met het gegalvaniseerde plaatwerk van de luchtkanalen uit het zwembad. Deze zijn met schroefbouten op een ventilerend regelwerk van zowel horizontale als verticale latten gemonteerd en zijn dus demontabel. Ook andere constructies en materialen zijn niet verlijmd maar zo gemonteerd dat ze later nog weer goed herbruikbaar zijn. Het beheerdersgebouw staat op een zwevende betonvloer die met een isolatielaag van de koude funderingsvloer is gescheiden.

Lees meer over het project: Hergebruikte materialen voor Upcycle Centrum Almere

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.