Ga naar hoofdinhoud

Figuurglas in EPDM-renovatieprofielen

figuurglas

De RAI Europahal is een evenementenhal uit 1961 en heeft een hoog boogdak met 38 constructieve boogelementen. Deze bogen zijn voorzien van een lichtstraat met 104 glaspanelen elk. Na zestig jaar verkeerden de lichtkappen in slechte staat. Royal HaskoningDHV maakt in opdracht van RAI een plan om de lichtkappen te laten voldoen aan de eisen van deze tijd.

Het oorspronkelijke 6 mm dikke draadgas is vervangen door doorvalveilig gelaagd Crepi Blank figuurglas. Het glas heeft een dikte van 8,76 mm en is opgebouwd uit 4 mm niet-gehard glas, twee lagen PVB-folie van 0,38 mm en 4 mm figuurglas. Het glas werd in 1961 nog neergelegd in de stopverf met daaroverheen afdekprofielen. Deze zijn vervangen door speciale renovatieprofielen die wat uiterlijk betreft lijken op de oorspronkelijke glasroeden. De glasplaten zijn in EPDM-profielen komen te liggen, waardoor de platen volledig zijn ingesloten en er geen water meer tussen kan komen.

Meer weten over het project? Lees dan het artikel ‘RAI Europahal toont oude gloed met nieuw boogdak’ in Bouwwereld #03 2021.

figuurglas
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.