Ga naar hoofdinhoud

Gebouw Tandheelkunde RU in nieuw jasje

Tandheelkunde, make-over, geveldetail

Tijdens de make-over van het gebouw voor Tandheelkunde van de Radboud Universiteit Nijmegen is de gevel in een geheel nieuw jasje gestopt. Hierdoor kon de verzuring van het oorspronkelijke beton worden stopgezet en tegelijk aan de nieuwste isolatiewaarden worden voldaan. De oude borstwering is met prefab vezelversterkte betonpanelen van 65 mm dik bekleed. De panelen hebben een 25 mm verdiept relief en zijn met stalen profielen verdekt verankerd aan de bestaande betonconstructie. Ter hoogte van het onderste deel van de randbalk is een aluminium cassettebekleding aangebracht. De panelen hebben een perforatiepatroon om een levendig effect te creëren. Achter de bekleding zijn aluminium zonweringslamellen aangebracht.

Lees hier het hele project: Make-over voor Tandheelkunde

Tandheelkunde, make-over, gevelaanzicht

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.