Ga naar hoofdinhoud

Geprofileerd hardschuim met steenachtige afwerking

In Rotterdam-Zuid is een oud kantoor omgebouwd tot een zwembad. Het kantoorpand had oorspronkelijk een H-vorm. Het verbindende bouwdeel tussen de twee lange zijden van de H-vorm is gesloopt en de ruimte die tussen de twee lange zijden ontstond is in zijn geheel dicht gebouwd. De nieuwe gevels moesten daardoor aansluiten op de bestaande gevels. De nieuwe gevels ogen steenachtig, en zijn aangebracht in het ritme en met dezelfde horizontale geleding als die bij de oudbouw. Dat steenachtige karakter is echter flinterdun: het betreft stucwerk op geprofileerde EPS-hardschuimelementen, die op prefab SIP-panelen zijn bevestigd. Het stucwerk is voorzien van nanocoating, omdat zeker de horizontale delen kwetsbaar zijn voor vervuiling.

Lees hier meer over het project: Zwembad in kantoor na transformatie

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.