Ga naar hoofdinhoud

Glazen tussenbouw voor oud wandelpad

In De Wonne, een leefgemeenschap aan de rand van Enschede zijn twee oude gevels en een oud wandelpad optimaal geïntegreerd. Nieuwbouw en bestaande bouw zijn met elkaar verbonden middels een glazen tussenbouw, waarvan het glasdak strak aansluit op het opgaande metselwerk. De glazen tussenbouw wordt gedragen door een staalconstructie. Waar mogelijk zijn de stalen dakliggers opgelegd in het metselwerk van de aangrenzende gebouwen. In het bestaande metselwerk zijn daarvoor consoles aangebracht.

Bekijk het hele project

Glazen tussenbouw verbindt oud en nieuw

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

2 reacties op “Glazen tussenbouw voor oud wandelpad

  • Theo

    Fris gebouw, mooie transparante invulling. Toch even advocaat van de duivel: De uitloop voor het hemelwater vanaf het sedumdak naar de goot bevindt zich op gelijke hoogte met de oplegging van de glazen dakplaat. Lekt dat nooit bij een groot wateraanbod? Verder lijkt mij de ongeïsoleerde hemelwaterafvoer in het plafond ideaal om condensvocht op het gipsplatenplafond te laten druppen. Het plafond zal daar niet mooier van worden!

  • Ernst Kleeblatt

    De Wonne ligt aan het Noorderhagen in Enschede, ca. 250 m van het midden van het centrum. En ca. 4 km van de rand van Enschede, hoe de redactie er dan toe komt om te schrijven “…. aan de rand van Enschede.” is mij een raadsel.
    Groeten van een inwoner van Enschede, wonend binnen de bebouwde kom en ca. 3,5 km van het centrum.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.