Ga naar hoofdinhoud

Hardhouten constructie in vijver daktuin

daktuin

De nieuwe daktuin van het WTC Den Haag maakt de invloed van een hoosbui inzichtelijk voor de gebruikers van het gebouw. In de vijver wordt namelijk hemelwater van een groot glasdak opgevangen. Voor de binnentuin is het oude substraat deels gebruikt, in combinatie met EPS-blokken. Dit om gewicht te besparen. Voor de vijver zijn betonnen keerwanden gebruikt, welke zijn bekleed met hardhouten planken en deels zijn afgeplakt met vijverfolie. De vlonders zijn bevestigd op een hardhouten constructie die middels voetplaten op de bodem van de vijver zijn vastgezet.

Lees hier meer over het project: Polderdak in binnentuin WTC

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.