fbpx Ga naar hoofdinhoud

Hergebruikte kozijnen

hergebruik grenen kozijnen

De nieuwe kinder- en jeugdkliniek van Emergis in Kloetinge is circulair gebouwd. Veel materialen, waaronder de kozijnen zijn afkomstig van een gesloopt kantoor van Rijkswaterstaat in Terneuzen uit 2000. Het gevelontwerp is aangepast aan de beschikbare kozijnen van het RWS-kantoor. De grenen kozijnen waren nog in prima staat; wel moest de destijds gebruikte verf worden vervangen omdat deze blazen vertoonde. De kozijnen zijn in hun geheel hergebruikt, inclusief stalen kaders en horizontale stalen roosters als zonwering aan de bovenzijde. Zelfs het bestaande isolatieglas is gehandhaafd.

Lees hier meer over het project: RWS-kantoor donorskelet nieuwe kliniek

kozijnen
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.