Ga naar hoofdinhoud

Historische gevels pakhuis behouden

detail van de dag, molenromp, pakhuis, kozijndetail

Na een brand in 2014 resteerden er van een historisch pakhuis
in Leeuwarden slechts twee gevels. De twee gevels zijn hergebruikt bij de bouw van het nieuwe stiltecentrum van NHL Stenden. De gevels mochten echter van Monumentenzorg niet integraal onderdeel worden van de nieuwbouw. Het historische pakhuis is om die reden in de oorspronkelijke vorm teruggebouwd, met de originele kapvorm en dakhelling. De binnenzijde mocht wel nieuw zijn. Daarom zijn de nieuwe kozijnen in de bestaande steens buitenmuur geplaatst. De binnenzijde bestaat uit een hsb-voorzetwand, met daarin een geïsoleerd achterzetraam.

Lees hier het hele artikel: Molenromp basis voor stiltecentrum

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.