Ga naar hoofdinhoud

Houten gevelbekleding met aluminium gevelbanden

gevelbekleding

Aan de Nieuwe Haven in Schiedam is op de plek van een voormalige bouwwerf een kleinschalig nieuw woongebied gerealiseerd naar ontwerp van STATS architecten. Dé blikvanger hier is een villa met spannende verspringende gevels. Met een beetje fantasie lijkt het huis een voorsteven te hebben aan de waterkant. Dit effect is bereikt door de plattegrond van de eerste verdieping zo’n 25 graden te draaien ten opzichte van de begane grond en tweede verdieping. Ook de toepassing van hout, staal en glas geeft het huis een maritiem tintje.

De gevels zijn ingevuld met glazen puien en houtskeletbouw. De hsb-buitenzijde is bekleed met Platowood Fraké. De horizontale banden ter plaatse van de 56 cm hoge vloeren en de dakranden zijn afgewerkt met gepoedercoate aluminium profielen met een dikte van 1,5 mm.

Meer weten over dit project? Lees dan het artikel ‘De malle oom van de familie‘.

gevelbekleding
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Eén reactie op “Houten gevelbekleding met aluminium gevelbanden

  • Thijs

    Het detail ziet er leuk uit maar, waarschijnlijk zo ontworpen door iemand die weinig kaas gegeten heeft van uitvoering en regelgeving. Ventilatieroosters in verbinding met de spouw zijn uit den boze, laat staan dat ze alle “frisse” lucht uit de spouw halen. Ik vraag mij ten zeerste af of dit detail zo ook werkelijk is gerealiseerd en zo ja hoe deze villa er over een paar jaar aan toe is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.