Ga naar hoofdinhoud

Houten optopping met Hollandse klimaatgevel

optopping

De optopping van het Edge Olympic-gebouw is uitgevoerd in hout, met gelamineerde kolommen en liggers die in het zicht zijn gelaten. De keuze voor hout was o.a. vanuit constructief oogpunt het meest voor de hand liggende. Om een duidelijk contrast te vormen met de bestaande bouwlagen heeft de optopping een volglazen gevel gekregen. Voor de volglazen gevels van de optopping was beperking van de zontoetreding een belangrijk item. Hiertoe is op de oost- en westgevel een zogenaamde Hollandse klimaatgevel gecreëerd. Deze klimaatgevel maakt gebruik van de spouw die ontstaat tussen gesloten binnenzonwering en glas. Middels een koof boven langs de gevel wordt de warme lucht tussen binnenzonwering en glas afgezogen. De binnenzonwering is hiervoor gekoppeld aan het gebouwbeheersysteem.

Lees hier het hele artikel: Renovatie oud postsorteercentrum met optopping

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.