Ga naar hoofdinhoud

Installaties volgens octopus-principe

Een oud gebouw van Hogeschool Windesheim heeft een tweede leven gekregen door er een nieuwe gevel omheen te hangen waarin de installaties zijn geïntegreerd. Voor de renovatie is het zogenoemde octopus-principe gebruikt, waarbij de octopus op het dak ligt en de tentakels om de gevels heen grijpen. De octopus is dan de klimaatinstallatie, waarbij de kanalen dus buitenom via de gevels lopen. Aan de buitenzijde is een nieuwe vliesgevel geplaatst. Tussen de vliesgevels zijn op elk stramien van 3,60 meter geïsoleerde ventilatiekanalen aangebracht, omkleed met zetwerk van alucobond.

Lees hier meer over het project: Installatie in gevel

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.