Ga naar hoofdinhoud

Kantoor van hout uit eigen bos

Het nieuwe districtskantoor Veluwe van Staatsbosbeheer is voornamelijk gebouwd van larikshout uit eigen bossen en glas. Alles is demontabel en te hergebruiken. De draagconstructie van het kantoor bestaat uit gelamineerde spanten die doorlopen naar buiten en daar fungeren als drager voor de lariks zonwering. Schuifdeuren en kozijnen zijn uitgevoerd in Vilam (gevingerlast gelamineerd lariks). De gesloten wanddelen bestaan uit Faay scheidingswanden met een kern van vlasscheven (een restproduct van de vlasverwerking bij de linnen-, papier- en lijnolieproductie). Deze zijn tweezijdig afgewerkt met fijngezaagde lariks delen.

Bekijk hier het hele project »

Geweven warmtewisselaars in boskantoor

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.