Ga naar hoofdinhoud

Lichte balkonconstructie op bestaande kolommen

detail van de dag, balkonconstructie, amsterdam, transformatie

Als onderdeel van de transformatie naar woningen is het voormalige kantoor het Jan bommerhuis voorzien van een lichtgewicht galerij/balkonconstructie. Ieder appartement beschikt over een eigen balkon dat met een staalconstructie aan de achterzijde is aangebouwd. Een uitdaging tijdens de bouw, was de supermarkt op de begane grond. Deze is gedurende de bouw open gebleven. De supermarkt wilde ook absoluut geen bouwactiviteiten in de winkel zelf. Daardoor was het niet mogelijk om de constructie van de balkons en galerijen op een nieuwe fundering te zetten. Om de balkons toch te kunnen plaatsen is gekozen voor lichte materialen en een spreidingsconstructie met een onderslagbalk om de lasten op een gunstige manier te verdelen over de bestaande betonkolommen in de winkel. Door een spel van constructieve eisen en esthetica is de plaats van de stalen kolommen voor de ondersteuning van de balkons bepaald. Zo staan de kolommen juist niet aan de randen, maar even terug.

Lees hier meer over het project: Optopping met strak metalen raster

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.