Ga naar hoofdinhoud

Nastelbare fundering

nastelbare fundering

Het Energie Kenniscentrum Leeuwarden staat op een voormalige afvalberg. Het vuilnis is afgedekt met een folie die niet mag worden beschadigd. Heien of andere zware funderingen waren dus niet mogelijk. Het moest een licht gebouw worden op een lichte fundering, boven op de folie van de belt. Omdat de vuilnisberg gegarandeerd gaat zakken, is het gebouw op een nastelbare fundering gebouwd om de verzakking gelijkmatig te laten verlopen. De stalen kolommen van de fundering zijn tot maximaal 300 mm nastelbaar.

Lees hier het hele verhaal: Circulair paviljoen op nastelbare fundering

nastelbare fundering
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.