fbpx Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe gevel tegen oude bevestigd

Bij de verduurzaming van een schoolgebouw uit de jaren ’70 is de nieuwe gevel, tegen de oude aan bevestigd. De nieuwe gevel mocht alleen niet te zwaar zijn. Daarom is gekozen voor een systeem met laag gewicht, namelijk geïsoleerde sandwichpanelen die op regels teven de bestaande gevel bevestigd werden. Door de panelen verschillende afmetingen te geven, krijgt de nieuwe gevel een heel andere uitstraling in vergelijking met het oorspronkelijke ontwerp.

Lees hier het hele artikel: Van betonkolos naar duurzaam gebouw.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.