Ga naar hoofdinhoud

Open houten gevel bespaart energie

De nieuwe P+R in Driebergen is ingepast in de parkachtige omgeving. De houten bekleding en golvende lijnen springen in het oog. Als gevelbekleding is gekozen voor lariks. Deze dient als doorvalbeveiliging en is uitgevoerd in een aantal varianten. In het grootste deel van de gevel zijn de lariks balken om en om haaks op de gevel en plat in het gevelvlak bevestigd. Door voldoende afstand tussen de houten lariks balken te houden wordt de parkeergarage op een natuurlijke manier voorzien van ventilatie en daglicht. Hiermee wordt behoorlijk op de kosten van de installaties bespaard. Richting de Odijkerweg moesten de ontwerpers echter rekening houden met geluidsoverlast in de richting van de woningen. De gevel is vanaf de auto-entree dan ook in een meer gesloten variant uitgevoerd. De kopgevel aan de Odijkerweg is zelfs volledig gesloten uitgevoerd. Dit is zo gedaan om geluid te weren, maar ook om te voorkomen dat koplampen in de woningen gaan schijnen.

Lees hier meer over het project: Energieneutrale parkeergarage Driebergen-Zeist

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *