fbpx Ga naar hoofdinhoud

Verdiepingshoge glazen schalen

glazen schalen

Een oude school nabij het Concertgebouw in Amsterdam is verbouwd tot oefenruimte voor het Concertgebouworkest: RCO House. Het gebouw heeft o.a. een ensemblezaal voor kamermuziek. Om dit mogelijk te maken zijn vier bestaande klaslokalen samengevoegd door de muren tussen twee lokalen en vloer van de eerste verdieping deels te slopen.

In de zaal is een extra binnengevel gecreëerd met verdiepingshoge glazen schalen. Deze bolle panelen zorgt voor het verspreiden van het geluid en het voorkomen van ongewenste weerkaatsingen. Ter hoogte van de oude verdiepingsvloer en de buitengevel is een beloopbare zone gemaakt t.b.v. schoonmaakwerkzaamheden.

Lees hier meer over het project: Alles is akoestiek in het RCO House

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.