Ga naar hoofdinhoud

Draaiende zonwering voor woningbouwvereniging

Het nieuwe kantoor van woningbouwvereniging Bergopwaarts heeft een zonwering van draaiende glazen lamellen met een ingeëtst patroon van bolletjes. De zonwerende werking komt zowel uit het etspatroon als uit de dikte van de lamellen, die uit drie lagen glas zijn opgebouwd. In de (automatische) aansturing van de lamellen is gekozen voor een koppeling van meerdere lamellen. De oriëntatie op de zon wordt na een bepaalde tijdsperiode bijgesteld. Een continue sturing zou vervelend zijn voor de gebruikers van het gebouw.

Lees meer over dit project »

Draaiende glazen lamellen als zonwering

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

2 reacties op “Draaiende zonwering voor woningbouwvereniging

  • Als gebruikers van het pand, zijn we blij met deze zonwering. Over esthetiek valt uiteraard te twisten maar wij vinden dat het kantoor er een eigentijds karakter door krijgt. Bovendien sluit het ontwerp aan bij onze wens voor een transparante uitstraling van het gebouw.
    De panelen bewegen automatisch op de stand van de zon. De glazen panelen breken daarbij het directe zonlicht waardoor het klimaat in het gebouw wordt verbeterd.
    De panelen van de zonwering worden gelijktijdig met de ramen gereinigd. De panelen worden daarvoor op de ‘onderhoudspositie’ vastgezet, loodrecht op de wand, waarbij de afstand tussen de panelen 60 cm is. De ruimte is voldoende om zowel de panelen als de achterliggende ramen te wassen.

  • Theo

    Er is goed nagedacht over de glazen lamellen en het beoogde effect ten aanzien van zonwering. Bij “gesloten” lamellen oogt het scherm als een galante voile, bij “openstaande” lamellen wordt m.i. het beeld wat rommelig en ontstaat een gevoel van “overbodig” (glas-) materiaal. Jammer. Hoe wordt het glas van de schermen èn de achterliggende kozijnen gereinigd? Uit een detailfoto blijkt dat er ook niet openende delen in de kozijnen zijn?! Glazenwassers met verlengde armen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.