Ga naar hoofdinhoud

DHV wereldwijd klimaatneutraal in 2010


Als eerste advies- en ingenieursbureau werkt DHV in Nederland volgens eigen zeggen over 2009 volledig klimaatneutraal. Wereldwijd zal de DHV Groep in 2010 geheel klimaatneutraal zijn.

Doelstelling is daarnaast om in 2015 de CO2-uitstoot per medewerker met 25 procent te verlagen ten opzichte van 2008. De resterende CO2-emissies worden in de toekomst zoveel mogelijk in eigen projecten – extern geverifieerd – gecompenseerd. En in advisering zegt DHV nog meer voor te selecteren op klimaatbewuste oplossingen.

Klimaatneutraal ondernemen
Het adviesbureau is een van de ondertekenaars van het internationale ‘Copenhagen Communiqué on Climate Change’. Afgelopen december nam DHV een voortrekkersrol in het Nederlandse bedrijfsleven en riep samen met 22 andere bedrijven premier Balkenende op tot daadkrachtig klimaatbeleid waarmee Nederland alsnog de klimaatdoelen voor 2020 kan halen.

Door met terugwerkende kracht over 2009 de eigen uitstoot van gebouwen en zakelijk vervoer te compenseren, is DHV in Nederland de eerste in zijn branche die klimaatneutraal onderneemt. Tegelijkertijd startte DHV in 2009 de duurzame verbouwing van zijn hoofdkantoor (van energielabel G naar A), implementeerde in Nederland duurzaam mobiliteitsbeleid en koos eerder al voor groene stroom (2008: 63%, in Nederland).

Intensief programma
In 2012 streeft DHV ernaar een eigen compensatieprogramma klaar te hebben. Op de korte termijn moet volgens het adviesbureau onder andere groene energie, het nog verder vergroenen van het mobiliteitsbeleid, verduurzaming van hun kantoren maar ook een gedragsverandering van werknemers, leiden tot de nodige reductie.

Verder dan eigen uitstoot
Om zijn missie ‘duurzame oplossingen leveren’ nog breder in te zetten zal DHV ook in zijn projecten waar mogelijk voorselecteren op oplossingen die CO2-uitstoot drastisch verminderen. Voorbeelden zijn onder andere de ontwikkeling van eco-steden, duurzaam bouwen, groene luchthavens, bouwen met de natuur door kwelderoplossingen, energiezuinige waterzuiveringen enzovoorts.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *