Ga naar hoofdinhoud

Doek in Metzo weert zonnewarmte

In het Doetinchemse Metzo College is een zeildoek opgehangen om een einde te maken aan de overlast van te fel zonlicht en -warmte.

Met deze maatregel hoopt de vmbo-school te voorkomen dat het ondraaglijk warm wordt in het schoolgebouw. Vanwege de vorm wordt het doek ook wel ’tornado’ en ’trechter’ genoemd. Anderen zien er de onderkant van een luchtballon in. Zolang het doek er hangt, kan de schooltuin niet door de leerlingen worden gebruikt.

Het doek boven de daktuin van het Metzo College is een tijdelijke maatregel. Tot dusver bleef er te veel warmte in de binnentuin hangen. De tuin is omgeven door glazen gevels. Bij de bouw van het Metzo College is verkeerd glas in de gevels geplaatst waardoor warmte slecht wordt geweerd. Zodra er folie op het glas zit of de ramen zijn vervangen door zonwerend glas, kan het zeildoek weg. Wanneer dit gebeurt, is niet bekend.

Het Metzo College kampt al sinds de ingebruikname met allerlei gebreken. Allerlei noodoplossingen zijn getroffen, maar echte structurele oplossingen laten nog op zich wachten.

Bron: De Gelderlander

Meer over het Metzo
Gevelvullingen in soorten en maten
Metzo College Doetinchem opgeleverd
Metzo College wint Scholenbouwprijs 2006
Geblunder bij bouw Metzo college

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *