Ga naar hoofdinhoud

Drie gevels voor De La Mar

Amsterdam heeft een nieuw De La Mar Theater. De feestelijke entree ligt in het midden, achter een nieuw gebouwde glasgevel met verwarmd glas en rode accenten. Daarnaast is de gevel van het oude DeLaMar herbouwd, terwijl aan de andere zijde een aantal oude gevels in het front zijn geïntegreerd.

De glasgevel van de entree staat vrij voor het eigenlijke gebouw, waardoor er vanaf de verschillende verdiepingen onderling contact mogelijk is. Aan de bovenzijde is de gebouwhoge vide met een glasdak dichtgezet. Een glazen luifel boven de twee dubbele entreedeuren beschermt bezoekers bij regen.

Stalen vinnen
15 meter lange, stalen vinnen geven over de hele hoogte stijfheid en stabiliteit aan het glasvlak geven. De vinnen zijn 20 mm dik en hebben een diepte die varieert van 150 tot 500 mm.

Verwarmd glas
In het glas is ook een oplossing gevonden voor de koudeval die binnenkomende bezoekers parten kan spelen. Hiervoor is boven de entreedeuren een twee meter hoge strook glas geplaatst dat elektrisch verwarmd wordt. Dit naast het aanbrengen van een verwarmingsbuis bovenin de vide en het inblazen van voorverwarmde lucht vanuit vloerroosters op de begane grond.

Meer over de gevels van het De La Mar Theater is te lezen in Bouwwereld 14 van 17 december 2010. Vraag hier een gratis proefexemplaar aan van dit themanummer over gevels.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.