Ga naar hoofdinhoud

Driedaagse cursus energieneutraal bouwen en renoveren

energieneutraal

Aannemers die kennis willen opdoen over energieneutraal bouwen en renoveren kunnen op 20 september starten met de cursus Passiefhuis Vakman, die de basis vormt om de hoogste standaard van gezond wonen, betaalbaar comfort en energie-efficiency te realiseren. Dus ook voor BENG, NOM en Active House.

Op dag 1 staat de interdisciplinaire basis centraal van comfortabel en betaalbaar energieneutraal bouwen met passiefhuistechnologie en zijn er demonstraties van materialen en technieken. Op dag 2 kiest de cursist voor de specialisatie installatie met bijvoorbeeld verdieping in balansventilatie en verwarmen via ventilatielucht. Of hij kiest de bouwkundige kant met verdieping in isolatietechniek en de daarbij behorende bouwfysica. Op dag 3 wordt de gekozen specialisatie verbreed en worden twee energieneutrale projecten bezocht.

Internationaal erkend certificaat

De cursus is bestemd voor wie energieneutraal bouwt of renoveert in de bouwuitvoering als vakman, aannemer of installateur. De cursusdagen zijn op 20 en 25 en/of 26 en 28 september 2018. De opleiding van het Passiefhuis Instituut is voor de Nederlandse markt vertaald en aangepast en wordt gegeven door stichting KERN.

De hoofddocenten zijn Clarence Rose (passiefhuisspecialist), Henk Wegkamp (energetisch-economisch analist) en Carl-peter Goossen (NZEB-ontwerpmanager). Zij zijn expert op hun vakgebied, hebben jarenlange ervaring met energieneutraal bouwen en diepgaande kennis van de bouwpraktijk. Tevens zijn enkele gastdocenten betrokken. Wie slaagt ontvangt het internationaal erkende en gewaardeerde certificaat Passiefhuis Vakman. Het examen vindt op zaterdag 17 november plaats, voorafgegaan door de examentraining op 1 november.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *