Ga naar hoofdinhoud

Dubbele gevel met glazen vouwwanden

Een dubbele gevel die bestaat uit alleen maar glazen vouwwanden. Dat is het concept dat Solarlux Nederland toepast voor zijn eigen nieuwbouw in Nijverdal, die binnenkort in gebruik genomen wordt.

Solarlux gebruikt vooral eigen producten in de nieuwbouw, die bestaat uit een showroom en twee lagen kantoren boven een magazijn. Daarmee wordt in feite het gehele pand een showroom van Solarlux.

Concepten
Het concept van de dubbele gevel wijkt af van alle bestaande concepten. In die concepten speelt thermische trek en schoorsteenwerking in de spouw een belangrijke rol. Hier is er voor gekozen om de onderzijde en bovenzijde van de spouw juist af te dichten. In horizontale richting kan er wel trek optreden.

Het is echter vooral de bedoeling dat gebruikers zelf gaan bepalen welke pui ze hoe ver open zetten: de binnenste, de buitenste of allebei. ‘We hebben volop ervaring met balkonbeglazing. Daaruit blijkt dat gebruikers daar in de praktijk heel goed mee om weten te gaan’, zegt directeur Fred Mak van Solarlux Nederland.

Lichtkappen
In de ventilatie spelen ook twee lichtkappen een belangrijke rol. Die zorgen voor natuurlijke trek in het gebouw en voeren de ventilatielucht af. De kappen zijn gebouwd op basis van de serredaken van Solarlux. Het glasdak van de kappen is voorzien van pv, dat zonwerend werkt. De kappen zijn zo uitgevoerd dat de het niet kan inregenen via de te openen ramen. De vorm van de kap werkt aerodynamisch mee aan het versterken van de natuurlijke ventilatie. Het kantoor is ook voor moederbedrijf Solarlux in Duitsland een experiment.

Meer over de nieuwbouw van Solarlux is te lezen in Bouwwereld 7 van 11 juni 2010.
Vraag hier en gratis proefexemplaar aan.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *