Ga naar hoofdinhoud

Active House Symposium

Hoe pak je een grondig, circulair renovatieproject aan als gemeente of corporatie of gebouwbeheerder? Waar begin je? Het internationale Active House Symposium geeft hierop het antwoord. Op woensdag 13 april 2022 wordt in De Doelen getoond hoe je kwaliteit meetbaar kunt maken.

Gezondheid en comfort voor de bewoner worden vaak uit het oog verloren als het om renovatieprojecten gaat, signaleert Active House-voorzitter Bas Hasselaar. “Het binnenklimaat is zo belangrijk. Bewoners voelen temperatuur, ze voelen ventilatie, ze beleven de lichtinval. De renovatieoplossingen worden doorgaans afgestemd op energieprestatie in combinatie met een aanname dat het binnenmilieu dan behaaglijk is. Het is een lastig vraagstuk, want je moet goed weten wat comfort is en hoe je dat beleeft.”

En daar biedt Active House een antwoord op. Voorwaarde is wel dat je goed moet communiceren. Hasselaar: “Verduurzaming wordt nu vanuit een energieperspectief ingericht en dat maakt het moeilijk om aan bewoners uit te leggen. Je kunt dus beter vanuit een bewonersperspectief gaan denken. Als je daar meer aandacht voor hebt, krijg je bewoners sneller mee.”

Active House-radar

Een tool die hier goed bij helpt is de Active House-radar, schetst Hasselaar. “Het is een handig instrument om inzichtelijk te maken hoe je scoort op energie, comfort en milieu. Tegelijkertijd is het een uitstekend communicatiemiddel voor corporaties en gemeente om met bewoners te communiceren. Bij het verduurzamen zijn er geen verliezers.”

Bewoner centraal

Het Active House Symposium op 13 april in De Doelen heeft als thema betaalbaar, circulair renoveren waarbij de bewoner centraal staat. Er wordt getoond hoe je betaalbare, gezonde gebouwen kunt maken waarbij de bewoner centraal staat. Gebouweigenaren krijgen inzicht over hoe ze gezonde, veilige en toekomstbestendige buurten en woningen kunnen realiseren. De bezoeker komt alles te weten over gebouwen met een comfortabel binnenmilieu en het belang van veel daglicht.

Sprekers

Sprekers deze dag zijn naast  Active House-voorzitter Bas Hasselaar, Michel Baars van New Horizon. Wouter van Marken Lichtenbelt van de Maastricht University, ontwikkelaar en bouwer Yvonne van der Hulst en een keur aan buitenlandse sprekers als: Sinys Lynge, Emilia-Cerna Mladin, Song Yehao en Lone Feifer.

Klik op de link voor programma en voor tickets zie: www.activehousesymposium2022.com.

Lees ook:

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.