Ga naar hoofdinhoud

Bouwstenen NZEB’s in kaart gebracht

Het EU-project AZEB ontwikkelt een methode om bijna-energieneutrale gebouwen te realiseren. Met meer waarde voor minder geld en eenvoudig te gebruiken door elke belanghebbende in alle bouwfasen. De eerste bouwstenen zijn in een overzicht van kostendrivers en drie soorten oplossingen nu al beschikbaar als gratis download. Woensdag 23 mei was er een presentatie op de beurs Renovatie 2018.

In het AZEB (Affordable Zero Energy Buildings)-rapport ‘Set of Solutions for Affordable Zero Energy Buildings’ is bestaande kennis in Europa over bijna-energieneutrale gebouwen (NZEB’s) in één document overzichtelijk bij elkaar gebracht. Het rapport bevat de eerste bouwstenen voor de NZEB-methodologie en geeft een samenvatting van de belangrijkste geïdentificeerde kostendrivers voor NZEB-gebouwen in vergelijking met traditionele gebouwen.

Bouwstenen

Er worden drie soorten oplossingen aangedragen die de levenscycluskosten van NZEB’s optimaliseren: 1) duidelijke prestatie-indicatoren over kosten, energie, comfort, gezondheid en milieu, 2) kostenoptimale technische en energieconcepten, en 3) methoden voor het optimaliseren van processen binnen de keten. Deze oplossingen zijn de bouwstenen voor de NZEB-methodologie en worden geïntegreerd in de stapsgewijze richtlijn om NZEB’s met meer waarde te bouwen voor minder geld.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *