Ga naar hoofdinhoud

BREEAM Excellent voor hotel Nijmegen-Lent

Hotel van der Valk Nijmegen-Lent

Acht maanden na de opening heeft het Van der Valk Hotel Nijmegen-Lent het certificaat BREEAM Excellent behaald. Het hotel ontworpen door Wiegerinck architectuur stedenbouw is vernieuwend zowel in duurzaamheid, bouwtechniek en inrichting.

Gevelstructuur

Het hotel bestaat uit twee delen: een plintgebouw met parkeergarage, entree, foyer, restaurant en zalencentrum, en een toren met 116 kamers en een wellness centrum. Op 12 meter hoog is een daktuin gerealiseerd, voor bezoekers een rustpunt in de drukte van de stad. Een heldere gevelstructuur en eenduidig materiaalgebruik zorgen ervoor dat beide bouwdelen zich als een eenheid manifesteren.

Bakstenen van Lentse klei

In het ontwerp heeft Wiegerinck extra aandacht besteed aan de detaillering. De combinatie van het metselwerk en de daarvoor gebruikte baksteen laten een gevarieerd beeld zien in diepte. De bakstenen zijn op slechts enkele kilometers van de bouwplaats geproduceerd en gemaakt van Lentse klei, afkomstig van een afgraving bij de Waal. Naast deze robuuste steen is gebruik gemaakt van geanodiseerde aluminium kozijnen aangevuld met geperforeerde panelen, een interessant contrast met de robuuste steen in de gevel. Ruimtelijke kwaliteit en transparantie zijn belangrijke kenmerken van het gebouw. Dit levert vanuit alle kamers een prachtig uitzicht op de omgeving.

BREEAM

Van der Valk Hotel Nijmegen-Lent kreeg vier van de vijf sterren. Dat betekent dat ze tussen de 70 en 85 procent aan de duurzaamheidseisen van BREEAM voldoen. Het onderstreept het innovatieve en duurzame karakter van het hotel. Met extra geïsoleerd glas, een warmtepompinstallatie en een modern afzuigsysteem dat de vervuilde lucht filtert voordat het weer wordt uitgestoten. Niet alleen goed voor het milieu, maar ook het comfort wordt verhoogd en de operationele kosten verlaagd waardoor de investering in vijf jaar is terugverdiend.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *