Ga naar hoofdinhoud

BREEAM-methodiek bij Zwitserleven

Het kantoor van Zwitserleven in Amstelveen is gecertificeerd met drie BREEAM-NL In-Use certificaten. Met drie sterren (very good) voor asset, drie sterren voor beheer en twee sterren (good) voor gebruik, bereikt dit kantoor als eerste gebouw in Amstelveen alle drie BREEAM-certificaten.

Duurzaamheidsprestaties

De belangrijkste bewoner van het pand, Zwitserleven, is een dochter van VIVAT Verzekeringen. Verduurzaming is bij Zwitserleven al jaren een belangrijk speerpunt. Bij de ontwikkeling van het gebouw in 1996 heeft duurzaamheid direct een belangrijke rol gespeeld. Dit is terug te vinden in toepassingen zoals een warmte-koude-opslag en een klimaatgevel.

Een belangrijk onderdeel van de verduurzaming is het verbeteren van de duurzaamheidsprestaties van hun gebouwen. ‘We zijn een maatschappelijke organisatie en om echt maatschappelijk verantwoord bezig te kunnen zijn, is het verduurzamen van onze gebouwen een belangrijke en logische stap’, aldus Marcel van de Lustgraaf, directeur facilitair bedrijf en ITC.

BREEAM-methodiek

De organisatie heeft ervoor gekozen om het kantoor in Amstelveen te laten verduurzamen volgens de BREEAM-methodiek. Hiervoor heeft zij nauw samengewerkt met Corporate Facility Partners (CFP). ‘Door gebruik te maken van de BREEAM-NL In- Use methodiek worden de integrale duurzame prestaties zichtbaar en worden verbetermogelijkheden inzichtelijk waarmee de duurzame prestaties voor de komende jaren verder kunnen worden uitgebouwd’, vertelt Gerrit Jan Vaatstra, consultant en BREEAM-expert bij CFP.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.