Ga naar hoofdinhoud

C2C-producenten lanceren bouwgroep

De samenwerking tussen Cradle to Cradle (C2C) producenten heeft in de oprichting van een C2C Bouwgroep geresulteerd. Vorige week werd tijdens het Build to Bloom seminar in Hoofddorp de nieuwe groep officieel gepresenteerd.

Workshops en seminars

De C2C Bouwgroep is vooral bedoeld om meer aandacht te krijgen voor de Cradle to Cradle standaard en de toegevoegde waarde voor de gebruiker. De bouwgroep gaat zich bezighouden met het organiseren van Cradle to Cradle workshops en seminars voor architecten, producenten, projectontwikkelaars en overheden. De groep krijgt ondersteuning van het Cradle to Cradle Products Innovation Institute en het C2C Expolab.

Cradle to Cradle-certificering

De Cradle to Cradle-certificering krijgt een steeds belangrijkere rol in de bouwsector. Zo beloont de nieuwe versie van BREEAM-NL het gebruik van Cradle to Cradle gecertificeerde producten. Het toekennen van punten voor Cradle to Cradle gecertificeerde producten en het toevoegen van Cradle to Cradle standaard aan selectiecriteria betekent een belangrijke stap in de erkenning dat circulaire bouwmaterialen een rol van grote betekenis spelen in de duurzame bouwsector.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *