Ga naar hoofdinhoud

Circulair bouwen met subsidievoordeel

circulair bouwen

Subsidieadviseur Van Draeckeburgh en materialenregister Madaster gaan samenwerken om maximale financiële ruimte te creëren voor circulair bouwen.

De overheid heeft diverse investeringsregelingen in het leven geroepen om circulair bouwen te stimuleren. Maar wat is circulair bouwen eigenlijk? En wanneer is een project circulair? Er is een behoefte naar duidelijkheid, en deze duidelijkheid en meetbaarheid is ook voor subsidies belangrijk.

Samenwerking

Madaster en van Draeckebrugh hopen middels de samenwerking meer de gewenste duidelijkheid te creëren. “Partijen die aan de slag gaan met circulair bouwen worden door Madaster naar ons doorgestuurd,” vertelt Mitchell Gmelich, directeur van Van Draeckeburgh. “Maar ook wij zullen partijen gaan verbinden middels het materialenpaspoort van Madaster. Wij zien de uitdaging in het vinden van de juiste combinaties voor subsidieaanvragen, het uitzoeken hoe aan de voorwaarden kan worden voldaan. Ons doel is het creëren van maximale financiële ruimte om circulair bouwen mogelijk te maken. Op onze beurt brengen we klanten in contact met Madaster. We ondersteunen bij het invullen het Madaster-portal en helpen om de mate van circulariteit van een pand te berekenen.”

Subsidies en fiscale regelingen

Rob Oomen, Partnership Manager Madaster: “Middels subsidies en fiscale regelingen versnelt de overheid de transitie naar een circulaire economie. Ook zijn er sinds begin dit jaar regelingen gerelateerd aan web-based materiaalpaspoorten. Het is belangrijk dat de bouwsector op de hoogte is van deze regelingen en er ook daadwerkelijk gebruik van maakt zodat meer financiële ruimte voor circulair bouwen ontstaat. Onze service partner Van Draeckeburgh kan daar als subsidiespecialist een belangrijke rol in spelen. Door hulp te bieden bij het vinden van de juiste subsidiemogelijkheid en er zorg voor te dragen dat aanvragen voldoen aan de steeds wijzigende voorwaarden en deadlines. Zo werken we samen aan het financieel aantrekkelijk maken van circulaire projecten.”

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *