Ga naar hoofdinhoud

Compensatiesteen het duurzaamst

Compensatiesteen

Compensatiesteen is het meest duurzame bouwproduct in al zijn toepassingen, zowel bij dragende als niet-dragende wanden. Dit is onafhankelijk aangetoond door het NIBE (Nederlands Instituut voor Bouwbiologie en Ecologie).

Compensatiesteen heeft weinig primaire grondstoffen nodig. 30 procent van de grondstoffen bestaat uit secundair toeslagmateriaal; dit zijn gerecyclede en opgewaardeerde reststoffen uit de staalindustrie. Compensatiesteen wordt niet geproduceerd door traditionele productieprocessen die fossiele brandstoffen verbruiken, maar wordt enkel verhard door pure CO2. Hiermee haalt het significante hoeveelheden CO2 (250 kg/m3 Compensatiesteen) permanent uit het systeem.

DUBOkeur®

Voor een onafhankelijke onderbouwing van de duurzaamheid van Compensatiesteen heeft De RuwBouw Groep de levenscyclusanalyse laten analyseren en certificeren bij het NIBE. Het kent een LCA-score (shadowprice per functional unit) van 0,77 euro. Daarnaast heeft Compensatiesteen het DUBOkeur® ontvangen voor elk van zijn toepassingen, zowel dragend als niet-dragend.

Kijk voor een uitgebreid overzicht van de milieuscores op www.drbg.nl.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.