Ga naar hoofdinhoud

Crematorium met BREEAM Excellent

Bouw crematorium

Deze maand start de bouw van een nieuwe crematorium in Eelderwolde. Bij ontwerp en uitvoering gaat bijzondere aandacht uit naar toepassing van duurzame materialen en technieken, waardoor het gebouw voldoet aan de duurzaamheidscertificaat BREEAM Excellent.

In opdracht van Respectrum Crematoria start BAM Bouw en Techniek – Regio Noord in maart 2017 met de bouw van een nieuw crematorium in het Drentse Eelderwolde. Het project heeft een bouwsom van circa 6 miljoen euro. BAM is verantwoordelijk voor ontwerp, bouw en meerjarig onderhoud, inclusief de energie-exploitatie door BAM Energy Systems.

Eén bouwlaag

Het crematorium staat op een kavel van circa 4 hectare en heeft één bouwlaag met een bruto vloeroppervlakte van ongeveer 1.900 m². BAM zal het crematorium naar verwachting eind 2017 opleveren. Het ontwerp is integraal tot stand gebracht door A&E Architecten.

Respectrum wil haar klanten voor alles een waardige uitvaartplechtigheid of crematie bieden, met tijd, ruimte en mogelijkheden voor individuele wensen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.