Ga naar hoofdinhoud

Duurzaamheidsprijs voor Gronings project

Uitreiking Duurzaam Bouwen Awards 2016

De Duurzaam Bouwen Awards 2016 zijn op Building Holland in de RAI Amsterdam uitgereikt. In de categorie ‘Nul-op-de-meter renovatieaanpak voor gestapelde bouw’ heeft Dura Vermeer voor het Lefierproject aan de Voermanstraat/Pleiadenlaan in Groningen de prijs gewonnen.

Pieter Witzenburg, directeur Vastgoed van Lefier: ‘Wij zijn trots dat Dura Vermeer deze prijs in ontvangst heeft mogen nemen voor ons Stroomversnellingsproject aan de Voermanstraat/Pleiadenlaan. Het was een intensieve en goede samenwerking tussen Dura Vermeer, Lefier en onze bewoners, met een prachtig resultaat.’

Twee blokken met portieketagewoningen

Voor dit project heeft Lefier in Groningen twee blokken met portieketagewoningen gerenoveerd: 24 woningen aan de Voermanstraat en 24 woningen aan de Pleiadenlaan. Het zijn de eerste portieketagewoningen in Nederland die op deze manier zijn verbeterd. ‘Stroomversnelling’ staat voor een landelijke proef die onderzoekt hoe huurwoningen energieneutraal verbeterd kunnen worden. Hierbij werken aannemers en corporaties samen om energieneutrale woningen te realiseren.

Het thema van de Duurzaam Bouwen Awards 2016 is ‘Verduurzaming van bestaande voorraad’. De awards belonen de inzet van koplopers die een duidelijke visie hebben op duurzame renovatie van bestaande voorraad en dit kunnen onderbouwen met meetbare resultaten. Dura Vermeer en Lefier werden door de aanwezigen bij de uitreiking ook beloond met de Publieksprijs.

Overige categorieën

In de categorie ‘Gemeente/regio’ heeft Gemeente Amersfoort de award gewonnen. In de categorie ‘Woningcorporatie’ is Oost Flevoland Woondiensten (OFW) gekozen tot winnaar. Bouwgroep Dijkstra Draisma B.V won de prijs in de categorie ‘Bouwpartij’. Volgens de jury heeft Dijkstra Draisma B.V. een grote verscheidenheid aan activiteiten op het gebied van duurzaamheid, zeker in relatie tot de grootte van het bedrijf.

Bekijk hier het volledige juryrapport van de Nederlandse Duurzaam Bouwen Awards 2016

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *