Ga naar hoofdinhoud

Glas-glas zonnepanelen aan gevel 113 meter hoge woontoren

zonnepanelen

In Rotterdam is recentelijk The Terraced Tower gerealiseerd. Een 113 meter hoog gebouw met daarin 344 luxueuze appartementen. De bovenkant van de toren is door [email protected] in samenwerking met Louwer Techniek verrijkt met glas-glas zonnepanelen van Solarwatt. Zowel op het platte dak als aan de gevel. Een flinke uitdaging, vanwege de hevige winddruk en extreme weersomstandigheden op deze hoogte. Door de hoge bestendigheid bieden de glas-glas zonnepanelen van Solarwatt in deze situatie uitkomst.

Custom made oplossingen

Het doel voor The Terraced Tower was om zo duurzaam mogelijk te bouwen. Om dit te realiseren, bekleden de glas-glas zonnepanelen van Solarwatt niet alleen het dak, maar ook de gevel van het gebouw. “Hoe hoger er wordt gebouwd, hoe minder ruimte er op het dak overblijft. Dan moet je naar dit soort oplossingen gaan kijken”, vertelt Kees Nielen, commercieel directeur bij [email protected]. In totaal werden 327 zonnepanelen geïnstalleerd: 216 op het dak en 111 aan de gevel. Wat dit project uniek maakt, is dat alles speciaal is gemaakt om het zonne-energiesysteem geschikt te maken voor deze hoogte. Zo zijn de panelen met betonankers verankerd in het dak. Ook de gevel bestaat volledig uit custom made oplossingen die ervoor zorgen dat de gevel bestand is tegen extreme windlasten.

Veiligheid

Voor de gevel zijn de speciale SOLARWATT Vision 60M construct panelen gebruikt. Deze met 1B1 veiligheidsglas toegepaste glas-glas zonnepanelen zijn speciaal ontwikkeld voor de toepassing op carports, veranda’s en gevels. Daardoor lopen mens en dier bij glasbreuk geen risico op mogelijk letsel. Dit zonnepaneel is dan ook de meest veilige keuze bij toepassing op hoge hoogte, of wanneer er onder de zonnepanelen door wordt gelopen.

Lees ook:

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.