Ga naar hoofdinhoud

Hoe ziet een duurzaam en schaalbaar warmtenet eruit?

warmtenet

Op woensdagmiddag 11 november a.s. organiseren TKI Urban Energy en Stroomversnelling een inspiratiemiddag waarin de techniek, business case en uitrolstrategie van de nieuwe, vijfde generatie warmtenetten in beeld wordt gebracht. De middag is opgezet rond de vragen die hierover binnenkomen van gemeentes en provincies, woningcorporaties en kwartiermakers.

Tijdens dit seminar krijgt u een goed beeld van de vier eerdere generaties warmtenetten, en natuurlijk wat deze vijfde generatie zo anders maakt dan de voorgaande. Aan de hand van drie inspirerende voorbeelden wordt duidelijk hoe een vijfde generatie warmtenet er in de praktijk uit kan zien. Experts gaan in op hoe een dergelijk warmtenet in een gebied kan worden geïmplementeerd en hoe de business case eruitziet. Tevens wordt behandeld wat de huidige en toekomstige wettelijke kansen en uitdagingen zijn, hoe dit alles zich verhoudt tot de nieuwe Warmtewet. Daarnaast licht RVO.nl toe welke subsidiemogelijkheden er bestaan voor dit soort projecten. Uiteraard krijgt u de kans vragen te stellen en zijn er mogelijkheden om te netwerken.

U kunt zich aanmelden via het inschrijfformulier op de website.

Programma 
12:30 – 13:00 uur – inloop met lunch
13:00 – 16:00 uur – presentaties:
► Wat is een vijfde generatie warmtenet en wat maakt het duurzaam – Marc Setzpfand, expert wijkenergiesystemen bij Stroomversnelling
► Presentatie door drie vijfde-generatie-projecten:
Mijnwater – Herman Eijdems
Zoetermeer – Mohammed Bachri
Aalsmeer – Jeroen Roos
► Wettelijke mogelijkheid voor innovatieve warmtenetten en de relatie met Warmtewet 2.0. – Saskia Lavrijssen, professor economic regulation and governance, Tilburg University
► Subsidiemogelijkheden – RVO.nl
► Hoe werkt de business case en de relatie met uitrolmodellen – Adam Ben-Hamo van Asper
16:00 – 17:00 uur – napraten 

Dit evenement zal zowel op locatie als online via livestreaming plaatsvinden. Bij binnenkomst op locatie is een lunch beschikbaar. Op locatie worden de regels met betrekking tot Corona strikt nageleefd. Hierdoor is er een maximale capaciteit van 50 deelnemers. De bijeenkomst wordt opgenomen, dus later terugkijken is mogelijk.

Lees ook:

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *