Ga naar hoofdinhoud

Huis van 100% gerecyclede materialen

Huis van 100% gerecyclede materialen

In Heerlen wordt binnenkort het eerste RUM (Re Use Materials) House gebouwd. Het is het eerste energieneutrale woonhuis dat gebouwd wordt met hergebruikte materialen en grondstoffen. Architect Erol Oztan van Studio Erol wil laten zien dat het huidige bouwproces omgekeerd kan worden als je anders omgaat met materialen.

Crowdfundingcampagne

Het RUM House zal open source worden gebouwd en alle kennis zal gedeeld worden met de markt onder andere in samenwerking met Zuyd Hogeschool. Het RUM House zal 10 jaar lang als woonhuis fungeren. Na deze periode komen de materialen weer vrij en kan de woning gedemonteerd worden in herbruikbare materialen en elementen. Binnenkort start Studio Erol een crowdfundingcampagne om een deel van de benodigde gelden te werven.

Circulaire economie

Het RUM House is onderdeel van het Urban Mining project, een experimentenlocatie waar diverse organisatie samenwerken volgens de principes van de circulaire economie: sloopafval hoogwaardig te hergebruiken en recyclen waarmee arbeidsplaatsen worden gecreëerd voor werkzoekende uitkeringsgerechtigden. Dankzij de medewerking van de gemeente Heerlen kan het RUM House op korte termijn worden gerealiseerd.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Eén reactie op “Huis van 100% gerecyclede materialen

  • Klinkt veelbelovend. Wat kost het huis als het na 10 jaar als afgeschreven wordt beschouwd. Nu gaan mensen een hypotheek aan voor 30 jaar, voor een nieuw huis.
    Ook nutsaansluitingen gaan uit van een lange levensduur van minimaal 20 jaar in hun calculaties.
    Blijkbaar wordt dit huis niet doorverkocht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.