Ga naar hoofdinhoud

Mijlpaal duurzaam bouwen Nederland

GRP, duurzaam, mijlpaal

Nederland heeft een nieuwe mijlpaal bereikt op het gebied van duurzaam bouwen. Twee miljoen vierkante meter vloeroppervlakte in Nederland is inmiddels gecertificeerd met GPR Gebouw.

Vanaf 2014 is het mogelijk gebouwen met GPR Gebouw te certificeren. Bij 2/3 van het totaal gaat het om gecertificeerde woningen, bij 1/3 zijn het utilitaire gebouwen.

Stijgende lijn

Ten opzichte van 2015 was er in 2016 een stijging van meer dan 300% aan gecertificeerde vierkante meter vloeroppervlakte te zien. Begin 2017 passeerde de teller de een miljoen vierkante meter gecertificeerde vloeroppervlakte. Dit jaar trok die stijgende lijn door. Een overzicht van alle gecertificeerde gebouwen in Nederland is te vinden op www.gprprojecten.nl.

GRESB waardeert GPR Gebouw

Sinds 2015 wordt GPR Gebouw gewaardeerd door de Global Real Estate Sustainability Benchmark (GRESB) en kunnen deelnemers punten halen met certificaten en berekeningen. GRESB meet jaarlijks het duurzaamheidsbeleid en de implementatie daarvan bij vastgoedfondsen en -portefeuilles. In 2016 heeft wereldwijd een recordaantal van 733 fondsen en portefeuilles deelgenomen aan GRESB.

Over GPR Gebouw

GPR Gebouw is in 1995 ontwikkeld door W/E adviseurs, vanuit een behoefte van de gemeente Tilburg om duurzaamheid eenvoudig meetbaar en bespreekbaar te maken. De software geeft inzicht in de duurzaamheid van vastgoed en de effecten van verduurzamingsacties met rapportcijfers op 5 thema’s en 16 subthema’s.

GRP, duurzaam, mijlpaal

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.