Ga naar hoofdinhoud

Nieuw programma geeft circulaire initiatieven het laatste zetje

circulaire initiatieven

[email protected] zal vanaf dit najaar 10 circulaire initiatieven via een integraal programma ondersteunen, met als doel ze het laatste zetje te geven richting een doorbraak in de bouwwereld. De eerste circulaire scale-ups zijn onder andere: Octo, iWell, Studio Solarix, Sustainer Homes, BOOM builds, Office App, Physee, Madaster.

Ondernemers zijn in staat de regels van een spel te veranderen. Met grote gevolgen voor een sector en soms zelfs voor de volledige economie. Het ziet eruit als een groot avontuur, waarbij achteraf alleen de succesvolle keuzes worden belicht. De realiteit voor scale-ups is echter jarenlang ploeteren, doorzetten en met soms een beetje geluk qua timing of net wat cruciale hulp van buitenaf.

Het laatste zetje

Dat laatste zetje richting een doorbraak faciliteert het scale-up programma [email protected] vanaf dit najaar. De circulaire economie wint snel aan populariteit, maar wat het nu nodig heeft is een versneller die ondernemers het landschap biedt voor een doorbraak. In het najaar start de eerste klas met tien scale-ups in een integraal programma, waarin [email protected] hen ondersteunt om te groeien in omzet en impact. De eerste lichting van innovatieve scale-ups richt zich op de bouwsector. Zij worden een jaar lang begeleid met een scale-up programma en ook met behulp van concrete landmark-projecten, waarin deze snelgroeiende scale-ups nauw samenwerken met gevestigde partijen in de bouwketen.

Programma

Het programma richt zich enerzijds op het creëren van een sterk ontwikkelprogramma en ecosysteem voor scale-ups om impact te kunnen maken en anderzijds op het stimuleren van circulariteit in de gehele bouwsector door het ontwikkelen van circulaire landmark projecten, het begeleiden van opdrachtgevers en verdiepende kennisontwikkeling en -deling. Het programma ondersteunt Scale-ups op het gebied van strategie, operatie, organisatie en leiderschap om hun impact in de circulaire bouwsector te vergroten. Daarnaast zijn ook opdrachtgevers in de bouwsector zoals vastgoedeigenaren en -beleggers, projectontwikkelaars en aannemers cruciaal voor succesvolle samenwerking met de scale-ups. [email protected] begeleidt daarom twintig opdrachtgevers naar succesvol circulair opdrachtgeverschap en samenwerking. 

Lees ook:

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *