Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe technologie energiezuinig kozijn

Deceuninck levert energiezuinigste kozijnen

Nul-op-de-meter woonwijk Groevenbeek Noord in Ermelo is één van de eerste grootschalige woningbouwprojecten waarbij nul-op-de-meter is gerealiseerd. Deceuninck heeft de kozijnen voor dit project geleverd. De zogenoemde Zendow#neo Royal Premium kozijnen leveren zeer hoge isolatie- en energieprestaties in combinatie met een fraaie vormgeving.

Thermische prestaties verbeteren

Maxime Verhagen, voorzitter Bouwend Nederland, verrichtte onlangs de openingshandeling van het project, bestaande uit 39 nul-op-de-meter woningen in Ermelo. Wat betreft de kozijnen is er gekozen voor de uiterst energiezuinige Zendow#neo Royal Premium kozijnen, geleverd door Deceuninck. De nieuwe Linktrusion-technologie biedt een alternatieve oplossing voor de gegalvaniseerde stalen versterkingen die standaard aanwezig zijn in de hoofdprofielen en zorgt er bovenal voor dat de thermische prestaties significant verbeteren. Ze doen dit door enerzijds gebruik te maken van een thermische versterking in het kaderprofiel en anderzijds van continue structurele glasvezels in het vleugelprofiel (82 mm).

Het geheel is uitermate duurzaam en wind- en waterdicht. Samen met de uitstekende thermische en akoestische eigenschappen zorgt dit voor een superieure isolatie met zeer hoge energieprestaties. Binnen dit project werd gekozen voor een vuilafstotende UV-bestendige folie in kleur 1019, zuiver wit. Ook vele andere kleuroplossingen zijn mogelijk.

Recycling kunststof kozijnen

Fabrikant Deceuninck biedt ook een gegarandeerd gesloten circuit wat betreft de recycling van de kunststof kozijnen. ‘Oude kunststof kozijnen worden in onze recyclingfabriek in België volledig gerecycled tot nieuwe grondstoffen voor onze nieuwe kozijnen’, aldus Paul Jansen, commercieel directeur van Deceuninck in Nederland.

Van Wijnen Projectontwikkeling Midden B.V ontwikkelde en realiseerde het project in samenwerking met de gemeente Ermelo en diverse lokale partijen. ‘Deze woonwijk is uniek vanwege het isolatieconcept, de beperkte inzet van installaties, de opzet van de wijk en de interessante prijsklasse’, vertelt ontwikkelingsmanager Cris Zijlmans van Van Wijnen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *