Ga naar hoofdinhoud

Van cv-ketel naar warmtepomp

warmtepomp
Foto: De binneninstallatie neemt meer ruimte in beslag. Vervang je een cv-ketel door een warmtepomp, dan is naast het binnen opgestelde deel van de warmtepomp ook een tapwatervat noodzakelijk.

Bij de stap naar warmtepomptechniek komt veel kijken. Met name bij renovatieprojecten is het geen kwestie van de cv-ketel eruit en warmtepomp erin. Alvorens tot installatie van een warmtepomp over te gaan, moet goed gekeken worden naar aspecten als ventilatie, isolatie, leidingwerk en afgiftesysteem. Een juist advies op basis van een grondig ontwerp voorkomt teleurstelling.

Het vermogen van de cv-ketel wordt bepaald door de tapwaterbehoefte. Het gevolg is dat er vaak een toestel hangt van tientallen kilowatts die voor de verwarmingsbehoefte zwaar overgedimensioneerd is. Bij een warmtepomp is het vermogen een stuk minder. Het is daarom goed om te kijken naar randzaken als isolatie, ventilatie, leidingwerk en afgiftesysteem. Goed geïsoleerde woningen kunnen op lagere temperaturen worden verwarmd. Dit geeft een ander soort comfort en bespaart veel energie.

Premium artikel

Je wilt een  Premium   artikel lezen.

 

Digitaal Basis

Onbeperkt  Premium   artikelen lezen vanaf €7,29 per maand

Bekijk de aanbieding

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *