Ga naar hoofdinhoud

Duurzaamste rijtjeshuis op campus TU Delft

Het meest duurzame rijtjeshuis in the Green Village op de campus van de TU Delft is geopend. Met het concept Prêt-a-Loger won het studententeam van de TU Delft tijdens de Solar Decathlon 2014 in Versailles de eerste prijs voor duurzaamheid.Het rijtjeshuis is een voorbeeld voor het verduurzamen van bestaande bouw in Europa.

Verduurzaming van bestaande bouw

Het huis wordt een trefpunt van de partners van Prêt-à-Loger en van partijen die met de TU Delft willen samenwerken aan de verduurzaming van bestaande bouw. Wetenschappers van de TU Delft gaan het rijtjeshuis gebruiken als proeflocatie voor verbetering van het binnenmilieu van woningen en voor verdere ontwikkeling van bijvoorbeeld consumentenproducten, gebouwinstallaties en zonnecellen. The Green Village biedt een platform waar partners uit de publieke en private sector samenwerken aan de ontwikkeling en de integratie  van duurzame technologieën. Er komt een modern winkelconcept, duurzame horeca en er worden bijzondere evenementen georganiseerd.

Tweede huid in vorm van glazen constructie

Het studententeam heeft gekozen voor het verduurzamen van een bestaand rijtjeshuis uit de jaren 60. Door het aanbrengen van een tweede huid in de vorm van een glazen constructie aan de zonzijde kan het huis helemaal op zonne-energie draaien. In Nederland zijn er 1,4 miljoen rijtjeshuizen die op deze wijze naar duurzaamheid kunnen worden getransformeerd. Er wordt onderzocht hoe het concept kan worden toegepast in de praktijk. Het duurzaamste rijtjeshuis ter wereld  is geopend door Stef Blok (Wonen en Rijksdienst).

Bekijk hier de video

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.