Ga naar hoofdinhoud

Opening energieneutraal schoolgebouw Ameland

Prinses Beatrix komt op 1 november naar Ameland om het nieuwe gebouw van de Burgemeester Waldaschool in Nes te openen. De middelbare school voorziet na de ingrijpende verbouwing in de eigen energiebehoefte.

Het zestig jaar oude schoolgebouw van de Burgemeester Walda Scholengemeenschap (BWS) werd vorig jaar voor het grootste deel gesloopt en is nu op dezelfde plek opnieuw gebouwd. Ook de inrichting is gemoderniseerd. Met behulp van een op hout gestookte ketel, grijswatercircuit en zonnepanelen is het nieuwe schoolgebouw energieneutraal. De verlichting in de lokalen (SchoolVision) leidt aantoonbaar tot hogere leerprestaties. De keuze voor een duurzaam gebouw is gestoeld op de beleidsambities van de gemeente Ameland op het gebied van duurzaamheid.

De Burgemeester Walda Scholengemeenschap is de enige school voor voortgezet onderwijs op Ameland en telt 180 leerlingen. Het lesaanbod is afgestemd op leerlingen van bijna alle niveaus: vmbo basis, vmbo kader en vmbo-t. Daarnaast kunnen leerlingen tot en met klas 3 onderwijs volgen op havo- en vwo-niveau, zodat zij aansluiting houden op havo of vwo op het vaste land.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

4 reacties op “Opening energieneutraal schoolgebouw Ameland

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *