Ga naar hoofdinhoud

Duurzame zelfvoorzienende vakantiebungalow


Friesland krijgt voor Nederland de primeur met een drijvende, geheel duurzame, zelfvoorzienende vakantiewoning. De drijvende vakantiebungalow heeft een eigen drinkwatervoorziening, wekt energie op en zuivert het afvalwater.

De autarkische boten hebben een eigen watervoorziening aan boord en zonne-energie en worden in de zomer in de Friese wateren verankerd waar ze bereikbaar zijn met een sloep op zonne-energie.

Milieuvriendelijke volkshuisvesting
De drijvende duurzame vakantiewoning wordt ontwikkeld door 11 merendeels Friese MKB bedrijven samen met het Kenniscentrum jachtbouw, Hotspot duurzaamheid, van de Noordelijke Hogeschool in Leeuwarden. De subsidie voor het project is gegeven omdat het een experiment is op milieuvriendelijke volkshuisvesting.

De initiatiefnemers, onder andere de provincie Friesland en Kat architecten uit Sneek, verwachten dat er in Fryslân in eerste instantie behoefte is aan rond de 250 drijvende vakantiewoningen. De proefwoning is eind juli klaar en komt met de start van de Sneekweek op 6 augustus voor de ‘vakantiepraktijktest’ in Sneek te liggen.

  • Neem een (proef)abonnement op Bouwwereld
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.