Ga naar hoofdinhoud

‘Eco-kathedraal’ bij station

Winterswijk krijgt een appartementencomplex met de contouren van een kerk. Het gebouw wordt 25 meter hoog en bevat 34 tot 36 appartementen, verdeeld over zeven woonlagen.Het complex, dat de naam eco-kathedraal heeft gekregen, komt te staan op de hoek Stationsstraat – Misterstraat. De vijftig parkeerplaatsen daar komen te vervallen. Voor de bewoners van het toekomstige complex komt er een parkeerkelder. Voor het winkelend publiek komen er parkeerplaatsen aan de zuidkant van het spoor.

Energieneutraal
Woningbouwcorporatie de Woonplaats wil de ‘kathedraal’ laten bouwen, maar eerst zal het bestemmingsplan voor het gebied nog moeten worden aangepast. Volgens directeur Fons Catau van De Woonplaats wordt geprobeerd om het complex ‘energie-neutraal’ te laten functioneren. Dat betekent dat verbruik en opwekking van energie elkaar in evenwicht houden. Bovendien zal het gebouw bestaan uit duurzame bouwmaterialen.

De kathedraal is ontworpen door de Rotterdamse stedenbouwkundige Andries Geerse die de Jacobskerk op de Markt en het postkantoor aan de Balinkes als voorbeeld heeft genomen. Het complex moet qua energiezuinigheid een voorbeeld voor de Achterhoek worden.

De eco-kathedraal komt op een van vijf plekken van de PPS Impuls. Dat is een Publiek-Private Samenwerking tussen de gemeente Winterswijk, De Woonplaats en Rabo Vastgoed en vier aannemers.

Bron: Tubantia

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *