Ga naar hoofdinhoud

Ecohuis Steenwijk mag plat

Het zogenoemde Ecohuis in Steenwijk mag worden gesloopt. De rechtbank in Zwolle wees maandag een verzoek af om met een voorlopige voorziening de sloop tegen te gaan. Medestanders van de bouwer, Jan Husslage, hadden de zaak aangespannen.

Eigendom
De gemeente Steenwijkerland wilde wachten met het slopen van het pand tot de uitspraak van de rechter. Het eigendom van de grond waarop de met hergebruikt materiaal gebouwde woning staat, is na rechtszaken aan de gemeente vervallen omdat de bouwer zich niet aan de regels hield.

Het houten huis is inzet van een jarenlange juridische strijd. Omwonenden klaagden lange tijd over de volgens hen rommelige omgeving rond het pand. Husslage werd afgelopen week nog op het afgezette terrein van de woning aangehouden omdat hij er had ingebroken. Wanneer de gemeente het pand gaat slopen, is nog onbekend.

Huis bezet
Inmiddels heeft een nog onbekend aantal actievoerders van GroenFront! in de nacht van maandag op dinsdag het ecohuis bezet. Dat meldde een woordvoerder van de politie. Met de bezetting wil de actiegroep de sloop van de woning voorkomen, zegt ze in een verklaring.

Bron: ANP

Bekijk hier op YouTube een reportage van Dagblad van het Noorden over de ecowoning.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *