Ga naar hoofdinhoud

Ecologische woning Steenwijk moet weg

De gemeente Steenwijkerland gaat de ecologische woning van Jan Husslage binnen afzienbare tijd slopen. In ruil daarvoor is het college bereid om de ingenieur de door hem verschuldigde boete en kosten kwijt te schelden en een financiële tegemoetkoming te geven voor het bouwmateriaal waarmee hij zijn woning heeft gebouwd.

Onderdeel van het voorstel is ook dat Husslage afziet van het gebruik van verdere rechtsmiddelen, zoals cassatie. De ingenieur, die momenteel in Spanje verblijft, was dinsdagmiddag niet bereikbaar voor een reactie.

Bouwtechnische eisen
Het gerechtshof in Arnhem had in november bepaald dat Husslage de kavel terug moest geven aan Steenwijkerland. Deze had de teruggave geëist, omdat de bouwtermijn fors was overschreden en de woning niet voldeed aan de bouwtechnische eisen.

Het college meldt in een persbericht diverse alternatieven te hebben onderzocht om het huis te behouden. Deze zijn ‘of financieel of bouwtechnisch niet uitvoerbaar’.

Petitie
Husslage is van mening dat de vele klachten van de buren over het uiterlijk van de woning en de bouwoverlast de werkelijke redenen zijn achter het standpunt van de gemeente. Via zijn weblog hoopt de Steenwijker zoveel mogelijk petities te verzamelen in zijn strijd om de sloop te voorkomen.

De Utrechtse raadsfractie van Groen Links heeft inmiddels aangegeven het ecologische huis wel naar Utrecht te willen halen. “Het is onbestaanbaar dan zo’n duurzaam huis zomaar gesloopt moet worden omdat de bouwer een mximale bouwtermijn heeft overschreden”.

Bron: Gemeente Steenwijkerland / ANP

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *