Ga naar hoofdinhoud

Eén centrale registratie bouwfouten

Er moet één centrale registratie komen van voorvallen waarbij de constructieve veiligheid van bouwwerken in het geding is.

Dat schrijven Bouwend Nederland, ONRI en de BNA in een brief aan minister Vogelaar van Wonen, Wijken en Integratie. Ze reageren hiermee op adviezen van de Onderzoeksraad voor Veiligheid over problemen met gevelbeplating van gebouwen.

De brancheorganisaties zijn positief over het voorstel van de Onderzoeksraad om één centrale registratie van voorvallen in te voeren. Registratie en analyse van de gegevens is een goede manier om te leren van fouten en verbeteringen in het bouwproces te bevorderen.

Bouwend Nederland, ONRI en BNA onderschrijven de conclusie van de Onderzoeksraad dat er meer maatregelen en initiatieven genomen kunnen worden om de constructieve veiligheid van bouwwerken beter te waarborgen.

De oorzaken die aan de onderzochte voorvallen ten grondslag liggen, beperken zich niet tot technische aspecten. Toenemende specialisatie en versnippering van het bouwproces zorgen ervoor dat goede coördinatie binnen het bouwproces onontbeerlijk is.

De verenigingen schrijven de minister open te staan voor overleg over de eenduidige coördinatie van de constructieve veiligheid binnen het bouwproces.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.