Ga naar hoofdinhoud

Eerste certificaten duurzaam bouwen uitgereikt


De Dutch Green Building Council heeft tijdens de vakbeurs Building Holland (vorige week in de RAI in Amsterdam) de eerste BREEAM-NL Nieuwbouw certificaten uitgereikt aan het TransPort kantoorgebouw van Schiphol Real Estate en het logistiek platform in Tilburg van WDP, de Belgische investeerder in semi-industrieel vastgoed.

De beoordelingsmethodiek BREEAM-NL Nieuwbouw werd vorig jaar gelanceerd als het eerste voor de Nederlandse markt geldende duurzaamheidskeurmerk voor nieuwbouw dat internationaal meetelt. De methode is oorspronkelijk ontwikkeld door het Building Research Establishment (BRE), een Engelse onderzoeksinstantie enigzins vergelijkbaar met TNO.

Certificeringstraject
In het certificeringstraject wordt niet alleen gekeken naar energieverbruik van een pand, maar ook naar landgebruik, ecologie, het bouwproces, watergebruik, afval, vervuiling, transport, materialen, gezondheid en comfort. Het systeem maakt gebruik van kwalitatieve weging; als totaalscore krijgt een gebouw de waardering Pass, Good, Very Good, Excellent of Outstanding.

Het TransPort-gebouw heeft de waardering Very Good ontvangen. De WDP site in Tilburg is als Good bestempeld.

Video
Bekijk hier een video met een rondleiding van architect Paul de Ruiter door TransPort op Schiphol

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.