Ga naar hoofdinhoud

Eerste mantelzorgwoning geplaatst in Eindhoven

In Eindhoven is donderdag de eerste mantelzorgwoning van Nederland officieel in gebruik genomen. De woning van 54 vierkante meter is neergezet in de tuin van Ber Bakers die samen met zijn echtgenote voor zijn dementerende moeder wil zorgen. Zij wil niet naar een woonvoorziening.

Voorzieningen
De verplaatsbare woonvoorziening bezet een groot deel van de tuin en bevat een ruime woonkamer, keukentje, slaapkamer en een ruime badkamer met tal van verstelbare voorzieningen.

De thuiszorg kan de woning via de poort zelfstandig bereiken als het gezin Bakers overdag niet thuis is. Familie en thuiszorg-medewerkers kunnen de bewoner volgen via een op afstand bestuurbaar camerasysteem.

Kosten
De mobiele woning kost ruim 100.000 euro en is gekocht door de woningcorporatie. De gemeente droeg 10.000 euro bij aan de plaatsing en grondwerk. De bewoonster betaalt ruim 500 euro huur en krijgt nog gewoon huurtoeslag.

SP-wethouder Hans-Martin Don meent de kosten te kunnen verantwoorden omdat de mantelzorgwoning de intramurale zorg ontlast. Hij rekent niet direct op honderden aanvragen en benadrukt dat deze vorm van mantelzorg een grote invloed heeft op het sociale leven van de familie Bakers.

Bron: ANP

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.