Ga naar hoofdinhoud

EGM architecten lanceert BIM-diensten

EGM architecten heeft Powered by EGM gelanceerd. Een nieuw bedrijfsonderdeel dat de jarenlang opgebouwde expertise en kwaliteit van EGM architecten op het gebied van bouwkunde en BIM aanbiedt in de vorm van BIM-diensten.

Voor veel projectontwikkelaars en aannemers is BIM een noodzakelijk kwaad. Ze zien op tegen de relatief dure investering van een eigen BIM-afdeling of hebben niet de mankracht om een dergelijke afdeling in te richten. Toch heeft bouwend Nederland veel profijt van BIM. Het maakt het bouwproces voorspelbaar, houdt kosten en planningen in de hand en maakt samenwerken met ontwerpende en andere partijen eenvoudiger en meer efficiënt.

Als onafhankelijk BIM-expert wil Powered by EGM met name die partijen ondersteunen die zich de bijzonderheden en de mogelijkheden van een Bouw Informatie Model niet eigen kunnen of willen maken. Het biedt een totaaloplossing en verzorgt BIM, van voorlopig ontwerp tot de as-built fase en het beheer en onderhoud. Het totaalpakket bestaat uit 3D-tekenwerk, bouwtechniek, visualisatie, management, coördinatie, beheer en systems engineering. Voor elk van deze diensten is Powered by EGM ook apart in te schakelen.

Beeld: EGM

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

5 reacties op “EGM architecten lanceert BIM-diensten

 • Stef

  Niets nieuws, genoeg bureau’s die dit al doen. EGM is er laat mee. Een nietszeggend reclame-stukje.

 • Oppietoppie

  Er zijn genoeg factoren om een project niet BIM op te zetten (kleinschalig project/kleine hoeveelheid partijen/softwarekosten). Maar er zijn genoeg redenen om er als partij een voorloper op te zijn van zulke ontwikkelingen. Uiteindelijk zijn de voorlopers de koplopers die de richtingen, mogelijkheden en de markt bepalen. Maar helemaal losgekoppeld van 2d cad en zelfs handtekenen zal niemand achter staan…

 • Mozes

  Het feit blijft dat je niet vanaf “nul” kunt beginnen met succesvol BIMmen. Aanvankelijk start het toch met “trial & error”.

  EGM wil zich een positie verwerven door de door hun opgedane kennis te vermarkten, dus Leon zit wel in de goede richting.

  En het is jammer om het direct negatief te benaderen. Feit blijft wel dat je door 3D modelleren en BIMmen wordt gedwongen om over alle aspecten van het bouwwerk moet nadenken en niet op z’n beloop kunt laten, zoals dat in het verleden wel vaak het geval was.

 • TheoR

  Alsof “bimmen” zaligmakend is. Er blijken altijd zwakke schakels in dergelijke processen die de boel verzieken of het project is te simpel om het aan de zware “bimkapstok” te hangen. Wanneer het ene architectenbureau een collega-bureau nodig heeft om een opdracht middels “bimmen” te kunnen realiseren/verwerven dan is dat vragen om problemen. Of je beheerste het of je blijft er met je vingers af!

 • Leon

  Leuk, zo’n reclametekstje… Wat is nu eigenlijk de boodschap? Dat de architecten van EGM te weinig klussen hebben om de eigen ’tekenkamer’ aan het werk te houden?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *